Jordskokkerne skrælles og skæres i tynde (2 mm) skiver
- de lægges i en gryde med citronsaften og 1/2 l vand efterhånden som de skæres
i skiver.
Kom salt i vandet, kog op og kog i 3 minutter. Vandet hældes fra i en sigte, og
jordskokkerne overbruses med koldt vand 30 sek. og køler derefter helt af.
Avocadoerne skæres igennem (overfladen dryppes med
citronsaft), udstenes og skæres i 3 mm
skiver (nemmest mens de stadig er i skrællen - grav derefter skiverne ud med
en ske).
Avocado- og jordskokke-skiverne fordeles på et fad og
de røde peberkorn drysses over.
Citronsaft (af 1/3 citron) fordeles sammen med 1/2 dl
olivenolie over, drysses med finthakket bredbladet persille, rosa peber og
salt.
Serveres straks (skal spises indenfor 1/2 time, eller
falder det sammen).