Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Salat avocado og jordskokker


  1. Jordskokkerne skrælles og skæres i tynde (2 mm) skiver - de lægges i en gryde med citronsaften og 1/2 l vand efterhånden som de skæres i skiver.

  2. Kom salt i vandet, kog op og kog i 3 minutter. Vandet hældes fra i en sigte, og jordskokkerne overbruses med koldt vand 30 sek. og køler derefter helt af.

  3. Avocadoerne skæres igennem (overfladen dryppes med citronsaft), udstenes og skæres i 3 mm skiver (nemmest mens de stadig er i skrællen - grav derefter skiverne ud med en ske).

  4. Avocado- og jordskokke-skiverne fordeles på et fad og de røde peberkorn drysses over.

  5. Citronsaft (af 1/3 citron) fordeles sammen med 1/2 dl olivenolie over, drysses med finthakket bredbladet persille, rosa peber og salt.

Serveres straks (skal spises indenfor 1/2 time, eller falder det sammen).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017