|
Ravioli
Beregn 800 g fyld til 500 g frisk pasta.
Tilbered ravioli i denne rækkefølge:
-
Lav pastaen (så den kan hvile mens fyldet
laves.
-
Lav fyldet (sæt det på køl indtil brug, så
er det lettere at arbejde med).
-
Saml (nu kan de hvile flere timer, og endda
fryses).
-
Kog.
|
|
1: Spinat/ricottafyld
Grøn ravioli. Server med smør/myntesauce og revet parmesan.
|
-
Pil og hak løgene meget fint.
-
Skyl og tør spinaten (hvis frossen: Tø op). Hak den
meget fint.
-
Sauter løgene i olien, til der bliver klare.
-
Tilsæt spinat og sauter 2-3 minutter.
-
Kom i en lille skål og køl af til stuetemperatur.
-
Rør ricottaen i (blend det evt. for at fyldet kan
afgrænses til de enkelte ravioli), og smag til med salt og peber
|
2: Ricotta/citronfyld
Frisk ravioli. Server med smør/myntesauce og revet parmesan.
|
-
Skyl og tør citronen. Riv skallen.
-
Rør alle ingredienser sammen.
|
3: Milanese-fyld
Med kylling, lammehjerne (!) og oksemarv. Server med tomatsauce og revet parmesan.
|
-
Hak kyllingekødet
-
Riv osten.
-
Rør alle ingredienser sammen.
|
4: Parmigiana-fyld
Brødfyld. Server med oksekødssauce (Sauce
Bolognese) og revet parmesan.
-
100 g tørt, hvidt brød
-
75 g
Sauce Bolognese
-
60 g (1 stk)
æg
-
0,1 g muskatnød
-
0,1 g kanel
-
Salt og peber
|
-
Riv det tørre brød (eller blend det).
-
Rør sammen med Sauce Bolognese og æg.
-
Smag til med muskat, kanel, salt og peber.
|
5: Ghiotta-fyld
Fyld af skinke og kalvekød. Server med tomatsauce og reven parmesan.
-
100 g
løg
-
250 g kalvekød
-
150 g parmaskinke
-
30 g olivenolie
-
30 g smør
-
75 g tør hvidvin
-
25 g kalvefond
-
0,1 g muskatnød
-
Salt og peber
-
60 g (1 stk)
æg
|
-
Pil og hak løget.
-
Hak kalvekød og skinke.
-
Sauter løget i olie og smør.
-
Tilsæt skinke og kød og brun det.
-
Hæld vinen ved og kog helt ind.
-
Skru ned, tilsæt fond og lad det simre i 5-10 minutter.
-
Smag til med salt og peber og køl helt af.
-
Rør ægget i.
|
6: Spinat- og pecorino-fyld
Server med tomatsauce og reven pecorino
|
-
Hvis frisk spinat: Skyl og tør den.
-
Hak spinaten og svits den i smørret.
-
Rør spinat, æg, ost og muskatnød grundigt sammen.
-
Smag til med salt og peber.
-
Tilsæt mel og rør sammen.
|
7: Bolognese-fyld
Fyld af mange slags kød. Server med smør- eller tomatsauce og reven parmesan.
-
35 g
smør
-
100 svinekød
-
75 g kyllingefilet
-
75 g kalvekød
-
50 g kalvehjerte
-
100 g mortadellapølse
-
50 g (2 stk)
æggeblommer
-
60 parmesan
-
0,1 g muskatnød
-
Salt og peber
|
-
Svits svinekød, kylling og kalvekød og -hjerte i
smørret, og lad det snurre i 10 min.
-
Tilsæt kalvehjerne og mortadella og kog det igennem i
5-10 min.
-
Hak blandingen (kør igennem kødhakker eller blend
evt.).
-
Rør æggeblommer, parmesan og muskatnød i.
-
Smag til med salt og peber.
|
8: Kød
Svine- og kalvekød. Server med parmesanost.
-
100 g svinekød
-
100 g kalvekød
-
100 g parmaskinke
-
60 g
smør
-
30 g parmesan
-
20 g rasp
-
0,1 g muskatnød
-
20 g bouillon
-
8 g persille
-
Salt og peber
|
-
Hak kødet i kødhakker eller evt. blender.
-
Svits kødet i smørret. Hæld i en skål.
-
Riv osten og kom den i sammen med rasp og muskatnød.
-
Rør det grundigt sammen med bouillon og persille.
-
Smag til med salt og peber.
|
9: Vegetar-ravioli
Aubergine- og valnøddefyld. Server med tomatsauce og reven parmesan.
-
2 auberginer
-
15 g olie
-
20 valnødder
-
200 g bechamelsauce
-
15 g persille
-
60 g (2 stk)
æggeblommer
-
0,1 g muskatnød
-
Salt og peber
|
-
Skræl auberginerne og skær dem i 2x2 cm tern.
-
Rist dem gyldne i olien, og dryp af på køkkenrulle.
-
Kom i en skål og køl af.
-
Afskal og hak valnødderne.
-
Bland det hele sammen i skålen og rør det godt igennem.
-
Smag til med salt og peber.
|
10: Græskar-fyld
Sød ravioli. Serveres med salviesmør og parmesanost.
-
1750 g gult græskar
-
60 g parmesan
-
5 Amarettokiks
-
200 g mostarda di frutta
-
0,1 g muskatnød
-
0,5 g ingefær.
-
Salt og peber
|
-
Græskarret bages i ovnen ved 200° i 45-60 min til det
er helt mørt.
-
Flæk græskarret, fjern kernerne, og skrab kødet ud i en
skål.
-
Riv osten og knus kiksene.
-
Hak mostardaen fint.
-
Riv ingefæren fint.
-
Bland det hele i skålen og smag til med muskatnød,
ingefær, salt og peber.
|
11: Jomfruhummer-fyld
Luksus-ravioli med hummer (evt. jomfruhummer eller rejer). Se også udførlig
opskrift på Hummerravioli.
|
-
Grøntsager
-
Gulerødder og selleri skrælles og skæres
i
2x2x2 mm tern.
-
Koges i en tefalgryde med fløden under omrøring (koger let over) indtil fløden er kogt ind
til en tyk, men stadig flydende masse.
-
Estragon og persille kommes i. Smag til med salt,
peber og citron.
-
Køl af!
-
Hummerkød
-
Skær 10 skiver på 1/2 cm (ca. 2,5 g hver) af klo-kødet
og sæt til side.
-
Hak resten af klo-kødet og bland med grøntsagerne
|
|
|
|