Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Birgits grønttærte


4-6 personer (6-8 som tilbehør) - se også Quiche med asparges eller Quiche lorraine

Tærtedej

Fyld

  • 300 g courgette, revet, saltet 30 min og skyllet

  • 200 g fetaost, reven

  • 5 g (1 spsk) frisk oregano

  • 160 g (3 stk) æg

  • 250 g (2,5 dl) piskefløde )

  • Evt. 50 g sorte oliven, udstenede
     

  • Maldonsalt og peber

Tærtedej

  1. Delene samles i en foodprocessor (eller med en kniv i en skål) - pas på, det ikke bliver varmt. Dækkes med film og hviler på køl i mindst 1 time.
    Alternativ: Brug færdig butterdej (450 g).

  2. Tænd ovnen på 185° undervarme.

  3. Rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og lægges (uden det nederste bagepapir) i en smørsmurt tærteform (25 cm i diameter og 6-8 cm høj).

  4. Dæk kanten med sølvpapir så den ikke bages så meget.

  5. Dæk dejen med keramikkugler/ris.

  6. Forbages ved 185°/0:15 (Miele undervarme).

  7. Tag ud, fjern bagepapir og kugler/ris.

Fyld

  1. Piskes delene sammen og kom dem i den forbagte tærte.
  2. Bages i 45-50 min ved 190° (nederste rille).

Serveres med tomatsalat med papirtynde skiver rødløg og oliven.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024