Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Svampe-bouillon


Til 4 personer som forret

 

Svampebouillon (fond)

  1. Hæld 1/2 liter kogende vand over de tørrede svampe og lad dem trække i en halv time.
  2. Rens svampene forsigtigt (er de meget snavsede må man skylle dem - husk da at tørre dem i køkkenrulle bagefter).
  3. Tag de tørrede svampe op af udblødningsvandet (der gemmes).
  4. Hak de udblødte og friske svampe fint, evt. i en foodprocessor.
  5. Brun svampene i en gryde (3-4 l) i smørret ved høj varme.

  6. Tilsæt udblødningsvandet, hvidvin, yderligere 1,5 l vand og saltet.

  7. Lad det simre i 2 timer.

  8. Kog ind til halvdelen ved fuld varme.

  9. Sigt bouillonen. Brug evt. et osteklæde hvis bouillonen skal være helt klar.

  10. Smag til med salt.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016