Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet  drikkevarer

Gær

Bagemidler


Latin saccharomyces cerevisiae
English yeast
Deutsch nährhefe
Francais  levure alimentaire, levure de bière
Italiano lieveto di birra
Spaniol
Længde
Vægt

Kendetegn Fast, svampet og let fugtigt. Grålig farve, må ikke have brune eller tørre pletter.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed
Tilberedning Formerer sig livligere op til ca. 30° - meget derover dør gæren. Omdanner (sammen med ilt) sukker til vand og kuldioxid, hvorved f.eks. brød hæver (der indsættes luftlommer). Brød med glutenholdigt mel danner lommer, hvor luften holdes inde. Store mængder gær og varm temperatur giver kortvarig og stor hævning, men mindre holdbarhed af det færdige brød. Små mængder gær, kold (men lang) hævning giver et mere holdbart brød.
Typisk ret Brød.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024