|
Hønsekødssuppe
10 personer (kan bruges som forret til 15-20 personer)
- Grøntsagerne renses, klargøres og skæres i grove
stykker.
- Skrogene kommes i en STOR gryde med vand så det
dækker og koges op.
- Suppen skummes 5-10 min.
- Grønsagerne hældes i og det snurrer uden låg i 1,5-2 timer.
- Suppen sies og resten smides væk.
Evt. klaring af suppen
- 2 æggehvider og knuste æggeskaller pr. liter suppe
kommes i og koges op under piskning (det bliver meget
grynet og med masser af hvidt skum).
- Når det når kogepunktet, piskes videre et par
minutter, og derefter tages gryden af varmen og står
10-15 minutter.
- Suppen sies gennem et skoldet viskestykke.
Suppen (klaret eller ej) serveres evt. med fintskårne urter (gulerødder,
porre og evt. lidt selleri), der koges op og småkoger i 5 minutter. Man kan
også tilføje mel- og kødboller.
Serveres med godt brød.
|