Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Hønsekødssuppe


10 personer (kan bruges som forret til 15-20 personer)

 

  1. Grøntsagerne renses, klargøres og skæres i grove stykker.
  2. Skrogene kommes i en STOR gryde med vand så det dækker og koges op.
  3. Suppen skummes 5-10 min.
  4. Grønsagerne hældes i og det snurrer uden låg i 1,5-2 timer.
  5. Suppen sies og resten smides væk.

Evt. klaring af suppen

  1. 2 æggehvider og knuste æggeskaller pr. liter suppe kommes i og koges op under piskning (det bliver meget grynet og med masser af hvidt skum).
  2. Når det når kogepunktet, piskes videre et par minutter, og derefter tages gryden af varmen og står 10-15 minutter.
  3. Suppen sies gennem et skoldet viskestykke.

Suppen (klaret eller ej) serveres evt. med fintskårne urter (gulerødder, porre og evt. lidt selleri), der koges op og småkoger i 5 minutter. Man kan også tilføje mel- og kødboller.

 

Serveres med godt brød.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017