Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Okse-fond


Til 4-5 x 1 dl. Hver portion rækker som udgangspunkt for sauce til 4-6 personer.

 

  1. Benene brunes i en 200º varm ovn til de er godt brune (tager 3-4 kvarter).

  2. Urterne skrælles og skæres i grove stykker.

  3. Urterne brunes i en stor gryde i olien.

  4. De brunede ben tilsættes sammen med resten (tilsæt evt. mere vand til det dækker).

  5. Koges ved middel varme 4-6 timer til brusken er opløst - skum jævnligt.

  6. Alt fyld tages op med en hulske og smides væk.

  7. Resten sigtes gennem et osteklæde (evt. et viskestykke) i spidssigte.

  8. Koges ind til ca. 1/2 liter. Det tager ca. 1 time - pas på! Det går stærkt til sidst.

  9. Kommes i 4-5 bægre og kan fryses ned.

Bruges som grundsten i kraftige saucer som Vinhandlersauce eller Svampesauce.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016