|
Frikadeller
-
Kødet hakkes 1 gang (8 mm hul).
-
Rør (evt. i maskine) kødet med salt
(for at gøre det sejt) - 10-15 min!.
-
Under omrøring tilsættes løg og
æg - man kan hakke løg i kødhakkeren også, men det skal ikke
blandes i kødet før dette er rørt sejt med salt.
-
Mel og mælk røres til jævning og
tilsættes under grundig omrøring
-
Smag til (ja: smag) med salt og peber
-
Lad gerne farsen hvile ½-1 time.
-
Form farsen med en ske dyppet i det
smeltede smør. Start med kraftig varme (80%) til første pande, derefter
dæmpes til ca. 40%. På den første pande skal man tilsætte mere smør og vende frikadellerne flere gange, derefter er een gang som regel
nok. Stegetid i alt 10-12 min.
Velegnet til frysning.
Godt med rødbeder,
coleslaw
eller cornichons
og evt. stuvet
hvidkål til. |
|
|