Olivene udstenes, hvidløgene pilles, krydderurterne
skylles og bladene pilles af, citronskallen (det gule) skæres af og det hele
hakkes.
Lammekøllen udbenes og det indvendige
krydres godt med salt og peber.
De ureelle stumper lægges
i midten (i hullet efter benet) sammen med de finthakkede urter (rosmarin,
timian, persille, oliven, hvidløg, citronskal).
Stegen snøres sammen, pensles med
olivenolie og krydres med
godt salt og peber og lægges i et oliesmurt fad.
Sæt i ovnen med skindsiden nedad og steg
5 min ved 250°.
Temperaturen dæmpes til 130 grader.
Stegen vendes og der sættes et stegetermometer i.
Stegen skal have indtil termometeret
viser 55 grader (ca. 1,5 time). Dette giver en let rosa steg.
Stegen tages ud (stegeskyen hældes fra
og koges evt. ind til sovs) og hviler løst dækket med staniol/viskestykke i mindst 20
minutter før snoren fjernes, og stegen skæres i tynde skiver.