Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Lammekølle i ovn


8-10 personer

 

  1. Lammekølle snøretOvnen forvarmes til 250°.

  2. Olivene udstenes, hvidløgene pilles, krydderurterne skylles og bladene pilles af, citronskallen (det gule) skæres af og det hele hakkes.

  3. Lammekøllen udbenes og det indvendige krydres godt med salt og peber.

  4. De ureelle stumper lægges i midten (i hullet efter benet) sammen med de finthakkede urter (rosmarin, timian, persille, oliven, hvidløg, citronskal).

  5. Stegen snøres sammen, pensles med olivenolie og krydres med godt salt og peber og lægges i et oliesmurt fad.

  6. Sæt i ovnen med skindsiden nedad og steg 5 min ved 250°.

  7. Lammekølle i ovnTemperaturen dæmpes til 130 grader. Stegen vendes og der sættes et stegetermometer i.

  8. Stegen skal have indtil termometeret viser 55 grader (ca. 1,5 time). Dette giver en let rosa steg.

  9. Stegen tages ud (stegeskyen hældes fra og koges evt. ind til sovs) og hviler løst dækket med staniol/viskestykke i mindst 20 minutter før snoren fjernes, og stegen skæres i tynde skiver.

Serveres med ovnstegte kartoffelbåde eller ratatuille og salat med rucola og pærer.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017