Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Radicchio

Salat


Latin cichorium intybus
English radicchio
Deutsch
Francais 
Italiano Radicchio
Spaniol
Længde
Vægt
 
Varianter: Radicchio Treviso

Kendetegn Bitter/skarp salat. Kuglerundt hovede på størrelse med en stor grapefrugt - i modsætning til Radicchio Trevisos aflange, mindre hovede.
Sæson
Område
Kvalitet Fast, tungt hovede med mørkerøde/violette blade. Bladene skal sidde tæt sammen.
Portionsstørrelse 
Opbevaring Skylles/renses og lægges i vand 1/2 time. Dryp godt af og læg i plastpose i køleskabets grøntsagsskuffe. 
Holdbarhed 4-5 dage.
Tilberedning De yderste blade fjernes og resten skylles (der sidder sjældent jord mellem bladene, da salaten er meget kompakt). Noget af bitterheden forsvinder, hvis salaten ligger i blød i vand.
Typisk ret Fintsnittet og i små mængder i frisk salat, evt. grillet eller braiseret som forret. Parmaskinke med radichio og balsamico
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016