|
Lammefrikadeller
Giver ca. 50 små frikadeller á 50 g (ialt 2,5 kg).
-
Løgene pilles og skæres i store stykker
-
Hvidløget hakkes fint
-
Purløgene
skylles, tørres og hakkes.
-
Kødet og løg, hvidløg og purløg hakkes 1 gang (8 mm hul)
-
Rør (evt. i maskine) kødet med salt
(for at gøre det sejt).
-
Under omrøring tilsættes løg, purløg,
æg og revet citronskal (og evt. fetaost i små stykker)
-
Mælk (eller fløde) tilsættes og rasp røres
i.
-
Smag til (ja: smag) med salt og peber
-
Lad gerne farsen hvile ca ½ time.
-
Form farsen med en ske dyppet i det
smeltede smør. Start med middelkraftig varme (65%) til første pande, derefter
dæmpes til ca. 40%. På den første pande skal man tilsætte mere smør og vende frikadellerne flere gange, derefter er een gang som regel
nok. Stegetid i alt 6-8 min.
Velegnet til frysning.
Godt med en grøn
salat eller
khichri (ris/linse-salat) eller
Birgits ris/linse-salat |