Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Lammefrikadeller


Giver ca. 50 små frikadeller á 50 g (ialt 2,5 kg).

 

  1. Løgene pilles og skæres i store stykker

  2. Hvidløget hakkes fint

  3. Purløgene skylles, tørres og hakkes.

  4. Kødet og løg, hvidløg og purløg hakkes 1 gang (8 mm hul)

  5. Rør (evt. i maskine) kødet med salt (for at gøre det sejt).

  6. Under omrøring tilsættes løg, purløg, æg og revet citronskal (og evt. fetaost i små stykker)

  7. Mælk (eller fløde) tilsættes og rasp røres i.

  8. Smag til (ja: smag) med salt og peber

  9. Lad gerne farsen hvile ca ½ time.

  10. Form farsen med en ske dyppet i det smeltede smør. Start med middelkraftig varme (65%) til første pande, derefter dæmpes til ca. 40%. På den første pande skal man tilsætte mere smør og vende frikadellerne flere gange, derefter er een gang som regel nok. Stegetid i alt 6-8 min.

Velegnet til frysning.

 

Godt med en grøn salat eller khichri (ris/linse-salat) eller Birgits ris/linse-salat

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017