|
Kylling (unghane) med hvidløg
8-10 personer
|
|
-
Hvidløgene pilles og koges i fløden
1 time ved lavt blus i en tefalgryde til løgene er møre og fløden er
meget tyk. Passér gennem en sigte, smag til med salt, peber og citron (+
evt. 1 fed frisk hvidløg) og stil på køl i mindst 1 time. Det er vigtigt,
at konsistensen er næsten som tandpasta.
-
Rens hanerne (men skyl ikke) og fjern
alle dun og pigge. Løsn brystskindet med bagsiden af en træske og fordel
cremen i de to brystlommer. Gøres lettest ved at stille kyllingen med
bryståbningerne opad og fylde cremen i med en plastpose hvor der klippet et
lille hul.
-
Bind kyllingen op og stil i køleskab.
-
Før stegningen gnides hanen med
olivenolie, citronsaft, salt og peber indvendigt og udvendigt. Skær et par
dybe snit i lårene (ellers får de ikke nok)
-
Stilles i oven i et smurt fad og
steges i 1-1,5 time ved 200° (stik en kødnål i et lår og der skal komme klar
kødsaft ud når det er færdigt). Dryppes af og til.
Læg evt. folie over efter 40 minutter, ellers kan skindet branke.
-
Tag kyllingerne ud og lad dem trække
under stanniol + viskestykke, og hæld sovsen i en gryden hvor den varmes
igennem og smages til med salt, peber og citron.
Server med sølvbeder/pinjekerner,
ovnstegte kartofler
(og evt. Estragonsauce
1 i stedet for kyllingesovsen her).
|