Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kylling (unghane) med hvidløg


8-10 personer

 

  1. Hvidløgene pilles og koges i fløden 1 time ved lavt blus i en tefalgryde til løgene er møre og fløden er meget tyk. Passér gennem en sigte, smag til med salt, peber og citron (+ evt. 1 fed frisk hvidløg) og stil på køl i mindst 1 time. Det er vigtigt, at konsistensen er næsten som tandpasta.

  2. Rens hanerne (men skyl ikke) og fjern alle dun og pigge. Løsn brystskindet med bagsiden af en træske og fordel cremen i de to brystlommer. Gøres lettest ved at stille kyllingen med bryståbningerne opad og fylde cremen i med en plastpose hvor der klippet et lille hul.

  3. Bind kyllingen op og stil i køleskab.

  4. Før stegningen gnides hanen med olivenolie, citronsaft, salt og peber indvendigt og udvendigt. Skær et par dybe snit i lårene (ellers får de ikke nok)

  5. Stilles i oven i et smurt fad og steges i 1-1,5 time ved 200° (stik en kødnål i et lår og der skal komme klar kødsaft ud når det er færdigt). Dryppes af og til. Læg evt. folie over efter 40 minutter, ellers kan skindet branke.

  6. Tag kyllingerne ud og lad dem trække under stanniol + viskestykke, og hæld sovsen i en gryden hvor den varmes igennem og smages til med salt, peber og citron.

Server med sølvbeder/pinjekerner, ovnstegte kartofler (og evt. Estragonsauce 1 i stedet for kyllingesovsen her).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017