Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Oksefilet, indbagt


Til 12 personer

 

Svampeblanding

  1. Kødet krydres med salt og peber og brunes ved kraftig varme i lidt smør i en gryde – alt ca. 8-10 min til det er godt brunt. Eller i ovn ved 275 grader i 7 + 3 min (vendes).

  2. Gryden koges af med balsamico + Noilly Prat.

  3. Kødet køles HELT af.

  4. Baconen og skalotteløg skæres i bittesmå tern. Svampene skæres meget småt (”Duxelles”) og svitses sammen med løgene i bacon'en til det er helt tørt og fast. Grydeafkog kommes i og koges ind, derefter krydderurter, og det afkøles helt.

  5. Butterdejs-pladerne optøes, rulles ud og samles til et stykke på ca. 50 x 60 cm på et stykke bagepapir (det er lettest med store plader/ruller).

  6. I stegen (der skal være kold) skæres en lomme som svampeblandingen fyldes i og kødet pakkes ind i fedtnet. 

  7. Kødet lægges på dejen, der foldes op om det hele (hold i bagepapiret) og lukkes i enderne. Alle steder, hvor dejen samles, pensles med sammenpisket æg som lim. Overskydende dej skæres af og det hele pensles med resten af ægget.

  8. Pakken lægges i en bradepande og kan nu vente (tildækket) flere timer.

  9. Steges i en forvarmet ovn: 15 min (20 min hvis køleskabskold) ved 200 grader. Kan derefter vente op til en time og steges derefter 30 min ved 180 grader til skorpen er sprød og gylden. Derefter skal kødet trække i mindst 10-15 min (gerne en halv time) tildækket med stanniol og et viskestykke. Resultatet bliver rødt kød, men ikke blodigt.

  10. Ved udskæring: Fjern evt. dejlaget (det går let helt i opløsning ved udskæring) og skær TYNDE skiver.

Server svampesauce, bagte krydderkartofler og/eller ovnstegte rodfrugt-fritter til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017