Kødet krydres med salt og peber og
brunes ved kraftig varme i lidt smør i en gryde – alt ca. 8-10 min til
det er godt brunt. Eller i ovn ved 275 grader i 7 + 3 min (vendes).
Gryden koges af med balsamico + Noilly
Prat.
Kødet køles HELT af.
Baconen og skalotteløg skæres i
bittesmå tern. Svampene skæres meget småt (”Duxelles”) og svitses
sammen med løgene i bacon'en til det er helt tørt og fast. Grydeafkog
kommes i og koges ind, derefter krydderurter, og det afkøles helt.
Butterdejs-pladerne optøes, rulles ud
og samles til et stykke på ca. 50 x 60 cm på et stykke bagepapir (det er lettest
med
store plader/ruller).
I stegen (der skal være kold) skæres
en lomme som svampeblandingen fyldes i og kødet pakkes ind i fedtnet.
Kødet lægges på dejen, der foldes op om det hele
(hold i
bagepapiret) og lukkes i enderne. Alle steder, hvor
dejen samles, pensles med sammenpisket æg som lim. Overskydende dej skæres
af og det hele pensles med resten af ægget.
Pakken lægges i en bradepande og kan
nu vente (tildækket) flere timer.
Steges i en forvarmet ovn: 15 min (20
min hvis køleskabskold) ved 200 grader. Kan derefter vente op til en time
og steges derefter 30 min ved 180 grader til
skorpen er sprød og gylden. Derefter skal kødet trække i mindst 10-15
min (gerne en halv time) tildækket med stanniol og et viskestykke.
Resultatet bliver rødt kød, men ikke blodigt.
Ved udskæring: Fjern evt. dejlaget (det går
let helt i opløsning ved udskæring) og skær TYNDE skiver.