Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Laks, røget

Røget fisk


Latin  
English smoked salmon
Deutsch räucher-lachs
Francais  saumon fumé
Italiano salmone affumicato
Spaniol
Længde
Vægt  
   
 

Røget laks, stykke

Kendetegn Fed fisk
Sæson Hele året
Område Norden
Kvalitet Saftig. Hvis udskåret må det brune fedtlag ved ryggen ikke være med (smager ikke godt).
Portionsstørrelse  50-75 g til en mad
Holdbarhed 1-2 uger i køleskab.
Tilberedning Røget laks, skiverSkæres i skiver (skind og fedtlag under skindet spises ikke). Den brune stribe i midten af skiven øverst til højre er fedtlaget langs midten ved skindet - den bør skæres fra før servering.
Typisk ret På surbød, lakse-wasabi-ruller.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017