Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Grønne bønner

Bælgfrugter


Latin phaseolus vulgaris
English French beans, fine beans (green), haricot vert
Deutsch buschbohnen, prinzessbohnen, stangenbohnen, brechbohnen, keniabohnen, grüne bohnen
Francais  haricot vert
Italiano fagiolini
Spaniol
Længde 10-15 cm
Vægt

Kendetegn Faste og uden brune/mørke pletter.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed
Tilberedning Unge bønner kan spises som de er, lidt ældre skal have skåret enderne af - er de fuldt modne bælger man dem og bruger kun kernerne.
Typisk ret Koges kort og spises varme eller kolde, gerne overhældt med en olie-eddike-dressing som salat af grønne bønner
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016