Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Lakse/wasabi-ruller


Til 6 personer.

 

  • 6 store, brede skiver røget laks (uden skind, ben eller det brune fedt under skindet)

  • 6 kviste dild

  1. Skær laksen i skiver, hvis det ikke allerede er gjort (det er meget nemmere at få fiskehandleren til at gøre det).

  2. Bland wasabi og purløg godt med youghurten og smag til med peber.

  3. Kom cremen i en plasticpose, tryk luften ud, og bind til. Klip et meget lille hul i bundens ene side.

  4. Skyl og tør dilden.

Anretning: Alternativ 1 (hurtigst)

  1. Fordel lakseskiverne på tallerkener.
  2. Sprøjt cremen på i en valnøddestor klat på i midten.
  3. Pynt med en lille kvist dild

Anretning: Alternativ 2 (mere ambitiøst)

  1. Hver lakseskive lægges på et stykke køkkenfilm, wasabicremen sprøjtes på og skiven rulles sammen og pakkes godt sammen.*)

  2. Læg på køl 1 times tid.

  3. Anret på en tallerken med lidt dild over.

*) Hvis der er mange ruller, kan de efterhånden lægges side om side i en form der kan sættes på køl op til 6 timer før servering.

Anretning: Alternativ 3 (mest ambitiøst)

  1. Hver lakseskive lægges på et stykke køkkenfilm, wasabicremen sprøjtes på og skiven rulles.
  2. Læg på køl 1 times tid.
  3. Skær rullerne i 1-2 cm skiver som en roulade.

Kan serveres for sig selv, eller som en del af en appetizerbakke, sammen med f.eks. Devils on horseback og oliven/tomat-snegle.

Appetizertallerken

 

Spises med en skive godt (evt. letristet) brød til.

 

 

 

 

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017