Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Granatæble (punisk æble)

Tropefrugt


Latin punica granatum
English pomegranate
Deutsch
Francais  grenadier
Italiano melagrano
Spaniol granada
Længde 7-12 cm
Vægt 185-500 g
Granatæble
Granatæble Granatæble
Kendetegn Fremspringende bælgrest, rød (rødgul til brun) læderagtig, tyk skal. I Danmark ses mest de små udgaver. Kød/kerner har en fyldig syrlig/sød smag.
Sæson AUG-NOV
Område Middelhavsområdet, Kanariske øer, Californien
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed
Tilberedning Deles og kød/kerner graves/skrabes ud med en ske (resten spises ikke). Kernerne spises med.
Typisk ret Sirup, del af dessert. Drys på grønne salater. I det orientalske køkken anvendes granatæblekerner også i det salte køkken.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017