|
Latin |
punica granatum |
English |
pomegranate |
Deutsch |
|
Francais |
grenadier |
Italiano |
melagrano |
Spaniol |
granada |
|
|
Længde |
7-12 cm |
Vægt |
185-500 g |
|
|
|
|
|
|
Kendetegn |
Fremspringende bælgrest, rød (rødgul til
brun) læderagtig, tyk skal. I Danmark ses mest de små
udgaver. Kød/kerner har en fyldig syrlig/sød smag. |
Sæson |
AUG-NOV |
Område |
Middelhavsområdet, Kanariske øer,
Californien |
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
|
Holdbarhed |
|
Tilberedning |
Deles og kød/kerner graves/skrabes ud med
en ske (resten spises ikke). Kernerne spises med. |
Typisk ret |
Sirup, del af dessert. Drys på grønne
salater. I det orientalske køkken anvendes
granatæblekerner også i det salte køkken. |
|
|
|
|
|