Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Andelår (confit)


8 personer. NB: Skal startes mindst et døgn i forvejen.

 

  • 12 andelår (á ca. 350 g)

  • 1500 g andefedt (dyrt og ofte besværligt at finde, kan fås på dåse i f.eks. Magasin eller fra Kalu).

  • 1 stor håndfuld bredbladet persille

  • 1 spsk timian

  • 1 spsk laurbærblad

     

  1. Mindst et døgn i forvejen gnides andelårene grundigt med groft salt og lægges i et fad (evt. med timian og laurbærblad, selvom det ikke er brugt på billedet). Stilles koldt og tildækket i 24 timer.

  2. Saltet tørres af og lårene lægges i en gryde sammen med andefedtet sammen med timiankviste, laurbærblad og persille. Simrer ved meget svag varme (ovn 150 grader) i 2-3 timer indtil kødet slipper lårene.

  3. Lårene lægges nu i en krukke/skål og overhældes med det smeltede andefedt så det dækker. Det er vigtigt, at lårene pakkes så kompakt som muligt – ellers er der ikke fedt nok til at dække.

  4. Stilles koldt og tørt og kan nu holde sig i månedsvis (indtil man tager hul på det).

  5. Før serveringen sættes lårene i ovnen ved 220° indtil det overskydende fedt er smeltet fra og lårene er blevet brune og sprøde (ca. 25 min).

Server med vintergrønsager og vinhandlersauce. Evt. kartofler og rødkål og tranebærkompot.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017