|
Andelår (confit)
8 personer. NB: Skal startes mindst et døgn i forvejen.
-
12 andelår (á ca. 350 g)
-
1500 g andefedt (dyrt og ofte besværligt
at finde, kan fås på dåse i f.eks. Magasin eller fra Kalu).
-
1 stor håndfuld
bredbladet persille
-
1 spsk
timian
-
1 spsk
laurbærblad
|
|
-
Mindst et døgn i forvejen gnides andelårene
grundigt med groft salt og lægges i et fad (evt. med timian og laurbærblad,
selvom det ikke er brugt på billedet).
Stilles koldt og tildækket i 24 timer.
-
Saltet tørres af og lårene lægges i
en gryde sammen med andefedtet sammen med timiankviste, laurbærblad og
persille. Simrer ved meget svag varme (ovn 150 grader) i 2-3 timer indtil kødet
slipper lårene.
-
Lårene lægges nu i en krukke/skål og
overhældes med det smeltede andefedt så det dækker. Det er vigtigt, at lårene
pakkes så kompakt som muligt – ellers er der ikke fedt nok til at dække.
-
Stilles koldt og tørt og kan nu holde
sig i månedsvis (indtil man tager hul på det).
-
Før serveringen sættes lårene i
ovnen ved 220°
indtil det overskydende fedt er smeltet fra og lårene er blevet brune og
sprøde (ca. 25 min).
Server med vintergrønsager og vinhandlersauce.
Evt. kartofler og rødkål
og tranebærkompot.
|