Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Sødmælksfranskbrød


Lyst, let sødligt brød.

 

  1. Mælk og smør lunes til 35° (håndvarmt) og hældes i et stort fad.

  2. Gæren opløses i mælken sammen med salt og sukker.

  3. Alt undtagen en lille håndfuld af melet røres i og dejen arbejdes sammen.

  4. Dejen hældes ud på et meldrysset bord og resten af melet tilsættes og dejen æltes igennem til den er blank og sej.

  5. Hæver i fadet (tildækket med plastikfilm) til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 20-30 min.

  6. Dejen æltes igennem og formes til et brød, der sættes på en bageplade med bagepapir eller lægges i en smurt form.

  7. Brødet eferhæves 20-30 min, ridses/prikkes og pensles med et sammenpisket æg.

  8. Bag i ca. 45 min ced 200° (225° hvis brødet er i form)  til brødet lyder hult når man banker på det.

Gode til eftermiddagste eller til traditionel jysk vridkål, men der er ikke meget mad i dem - brug hellere italienske boller til anden mad.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017