|
Sødmælksfranskbrød
Lyst, let sødligt brød.
-
Mælk og smør lunes til 35° (håndvarmt) og
hældes i et stort fad.
-
Gæren opløses i mælken sammen med salt
og sukker.
-
Alt undtagen en lille håndfuld af melet røres i og
dejen arbejdes sammen.
-
Dejen hældes ud på et meldrysset bord og resten af
melet tilsættes og dejen æltes igennem til den er blank og sej.
-
Hæver i fadet (tildækket med
plastikfilm) til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 20-30 min.
-
Dejen æltes igennem og formes til et
brød, der sættes på en bageplade med bagepapir eller lægges i en smurt form.
-
Brødet eferhæves 20-30 min, ridses/prikkes og pensles
med et sammenpisket æg.
-
Bag i ca. 45 min ced 200° (225° hvis
brødet er i form) til brødet lyder hult når man banker på det.
Gode til eftermiddagste eller til
traditionel jysk
vridkål, men der er
ikke meget mad i dem - brug hellere italienske
boller til anden mad. |
|
|