|
Medisterpølse
10 pers.
|
(Kogte og stegte pølser)
|
-
Kød og spæk skæres i strimler og køres gennem
kødhakkemaskinen.
-
Røres godt sammen med så meget bouillon at farsen
stadig er sammenhængende, men let og lind.
-
Smag til med salt, peber og muskat (steg en lille
prøvefrikadelle for at teste).
-
Fylden farsen i tarmene ved hjælp af kødhakkeren med et pølsehorn (fjern
kniv og hulskive). Man skal være to til denne opgave!
-
Fyld tarmene let, undgå lufthuller (punkter evt. med en
nål).
-
Pølserne koges forsigtigt i 70° varmt
vand (skælvende) i 10-15 min.
-
Til stegt pølse: Pølsen tørres af og steges i smørret
ved middel varme i ca. 3-4 min på hver side.
Godt med
kartoffelsalat og en sprød, letbitter grøn salat samt godt brød til. Eller
obligatorisk tilbehør til jysk
vridkål. |
|
|