Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Asparges, hvide

Stængelgrønt


Latin asparagus officinalis
English white asparagus
Deutsch weissen spargel
Francais  asperges blanc
Italiano asparagi bianchi
Spaniol
Længde 20 cm
Vægt 80-110 g
   
Se også: Grønne asparges
Kendetegn friske, hårde og uden tørre spidser
Sæson maj-jun
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed 1 uge i køleskab (grøntsagsskuffe)
Tilberedning Knækkes 1/3 fra rodenden - knækket vil dele aspargesen i en sej del (rodenden, brug til suppe eller fond) og en god ende til salat etc. Skrælles fra lige under hovedet. Kan spises rå eller dampes 12-15 minutter.
Typisk ret Asparges i rosa grape-mousseline, kylling i asparges. Kan flækkes og grilles 2 min på hver side efter at have været kogt i 5-6 min.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017