Eddikevand (husholdningseddike og vand 1:5) til at dyppe fingrene i
Laks, her med et 1,5 cm bånd af tang
Med tun
Med kæmpereje (flækket næsten igennem fra bagsiden)
Skær fisken ud i 3-4 mm tykke stykker på ca. 3 x 6 cm - de skal kunne
spises i een (stor) mundfuld.
Fugt venstre håndflade med eddikevand og tag en god 1/2 spiseskefuld
sushi-ris og knug det sammen til en oval/firkantet bolle.
(Der findes særlige forme til 4 sushiboller, der giver flotte, firkantede
stykker.)
Fordel 1-2 mm Wasabi-pasta (pas på: det er stærkt!!) på den ene side af
fisken.
Læg fiskestykket med Wasabi nedad på risbollen.
Bør tilberedes umiddelbart før spisning.
Serveres med Wasabi
og
soyasauce som man selv dypper (fiskesiden) i efter behag. Spis lidt
syltet ingefær mellem stykkerne for at rense munden.