Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Suhsi (Nigiri)


Giver ca. 24 stk. Hovedret til 3-4 personer, forret til 6-8 personer (mætter ret meget)

 

  • 500 g superfrisk fisk (få fiskehandleren til at skære det ud mens du ser på det), f.eks. laks, tun eller kæmpe/tigerrejer *)

  • Sushi-ris (tilberedt af 500 g sushi-ris)

  • Wasabi

  • Eddikevand (husholdningseddike og vand 1:5) til at dyppe fingrene i

Sushi Nigiri med laks
Laks, her med et 1,5 cm bånd af tang  
Sushi nigiri med tun
Med tun
 
Sushi nigiri med reje
Med kæmpereje (flækket næsten igennem fra bagsiden)

 

  1. Skær fisken ud i 3-4 mm tykke stykker på ca. 3 x 6 cm - de skal kunne spises i een (stor) mundfuld.
  2. Fugt venstre håndflade med eddikevand og tag en god 1/2 spiseskefuld sushi-ris og knug det sammen til en oval/firkantet bolle.
    (Der findes særlige forme til 4 sushiboller, der giver flotte, firkantede stykker.)
  3. Fordel 1-2 mm Wasabi-pasta (pas på: det er stærkt!!) på den ene side af fisken.
  4. Læg fiskestykket med Wasabi nedad på risbollen.

Bør tilberedes umiddelbart før spisning.

 

Serveres med Wasabi og soyasauce som man selv dypper (fiskesiden) i efter behag. Spis lidt syltet ingefær mellem stykkerne for at rense munden.

 

Kan kombineres med Sushi (Nori).

Sushi Nigiri, risbolle

Sushi Nigiri, laksestykke med wasabi på bagsiden

Sushi Nigiri, samlet

*) Kæmperejer skal først koges (ca. 1,5 min) med skal på og bliver flotte "lige" på denne måde:

  1. Kæmpereje med træspyd igennem før kogningFørst trykkes et træspyd igennem dem (så krummer de ikke så meget).
  2. Efter kogningen fjernes træspydet og skallen bortset fra halen og det nederste led.
  3. Rejen flækkes næsten igennem fra bagsiden, og den sorte tarmstreng fjernes.
  4. Rejehalvdelene trykkes ud til en flade.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016