Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet Drikkevarer

Spidskål

Kål


Latin
English pointed cabbage,  chou pointu
Deutsch früherweißkohl, spitzkohl 
Francais  chou vert, chou pointu
Italiano
Spaniol
Længde 25 cm
Vægt 1300 g
 
Se også Hvidkål, rød spidskål
Kendetegn Minder om hvidkål, men er lidt lettere i smagen
Sæson maj-sep
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed 4 dage i køleskab
Tilberedning De yderste blade fjernes, resten skylles og skæres i både (kvarter), i skiver eller pilles fra hinanden blad for blad. Sauteres i 3-4 minutter så kålen stadig har bid.
Typisk ret Fintsnittet og rå i salater. Stuvet, kogt i supper, gratineret eller sauteret.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016