-
Skrab kødsiden helt rent for kød og fedt. Læg skindet
på et skærebrædt med kødsiden opad og skær/skrab med en skarp (blødbladet)
kniv lagt helt flad mod skindet.
-
Fjern skællene: Vend skindet om og bred det ud på
skærebrædtet. SKrab med en let skråstillet stor kniv på langs af skindet.
Tag fat, skindet er solidt - og alle skæl skal af.
-
Skindet er nu er helt tyndt. Skyl og dup det tørt.
-
Del skindet på midten og vakuumpak det. Læg det evt. på
et stykke pålægspap for at hindre at det krøller under tilberedningen.
-
Kog det ved 88° i 5 timer (SousVide, evt. vandbad i
ovn). Tag det op og læg straks i
isbad for at køle det helt af. Kan nu opbevares på køl i et døgn.
-
Fjern forsigtigt skindet fra vakuumposen.
-
Skær skindet i passende stykker, f.eks. tværgående
strimler på 5 cm, eller firkanter på 6x8 cm. Dup dem tørre. Frys dem evt.
først for at de ikke krøller og går i stykker.
-
Varm 4-6 cm olie til 185° i en dyb pande, og steg
skindene et ad gangen 2-3 min til de er meget sprøde. PAS PÅ: Fugten
i skindene får olien til at sprøjte, så brug en tang og evt. handsker - og
læg et låg på straks efter et skind er lagt i olien (for at forhidnre
oliesprøjt).
-
Dryp af på køkkenrulle, krydr med salt (og evt. peber)
og server straks.