Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Oksedaube


12-16 personer (kan fryses)

 

Dagen før

Oksedaube

På dagen

Dagen før

  1. Kødet afpudses og skæres i store (6 x 6 cm) tern.
  2. Pil løg og hvidløg og hak dem groft.
  3. Skræl gulerødder og skær dem i skiver sammen med sellerien
  4. Bland alt til "dagen før" i en stor skål og stil tildækket på køl til næste dag.
  5. Lav en lage af 1,5 liter vand og 250 g Maldonsalt og læg kogeflæsket heri i en tætsluttende (plastic)beholder i ca. 6-8 timer i køleskab.

På dagen

  1. Tag kogeflæsket op af saltlagen (der smides væk), og skær det i 2 x 2 cm tern og vend dem i finthakket persille
  2. Si marinaden fra kødblandingen (gem marinaden), og del blandingen i kød og grøntsager.
  3. Tør kødstykkerne i køkkenrulle og brun dem lidt ad gangen i olivenolie i en meget stor (15-20 liter) ret varm stegegryde. Krydr kraftigt med salt og peber og tag kødet op.
  4. Læg flæskesværen i bunden af gryden (skal dække bunden mest muligt) og læg ben fra skanken og derefter skiftevis kød, grøntsager og flæsk lagvis i 3-4 omgange.
  5. Kom tilsidst oksefond, tomater og marinade ved og læg tætsluttende låg på.
  6. Sæt i en 120° varm ovn i 6-8 timer.
  7. Sæt gryden på komfuret ved middel blus (småbobler), tisæt fløde og kog ind under jævnlig omrøring i 1-2 timer.
  8. Fjern skankben og flæskesvær og skum så meget fedt af som muligt. Rør igennem, smag til med salt og peber og drys med hakket persille.

Server med ovnstegte kartoffelbåde, ribsgele og en kraftig rød (evt. Rhône-)vin.

   
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016