Skræl gulerødder og skær dem i skiver sammen med sellerien
Bland alt til "dagen før" i en stor skål og stil tildækket på køl til næste
dag.
Lav en lage af 1,5 liter vand og 250 g
Maldonsalt og læg kogeflæsket heri i en tætsluttende
(plastic)beholder i ca. 6-8 timer i køleskab.
På dagen
Tag kogeflæsket op af saltlagen (der smides væk), og
skær det i 2 x 2 cm tern og vend dem i
finthakket persille
Si marinaden fra kødblandingen (gem marinaden), og
del blandingen i kød og grøntsager.
Tør kødstykkerne i køkkenrulle og brun dem lidt ad
gangen i olivenolie i en meget stor (15-20 liter) ret varm
stegegryde. Krydr kraftigt med salt og peber og tag
kødet op.
Læg flæskesværen i bunden af gryden (skal dække
bunden mest muligt) og læg ben fra skanken og derefter
skiftevis kød, grøntsager og flæsk lagvis i 3-4 omgange.
Kom tilsidst oksefond, tomater og marinade ved og læg
tætsluttende låg på.
Sæt i en 120° varm ovn i 6-8 timer.
Sæt gryden på komfuret ved middel
blus (småbobler), tisæt fløde og kog ind under jævnlig
omrøring i 1-2 timer.
Fjern skankben og flæskesvær og
skum så meget fedt af som muligt. Rør igennem, smag til
med salt og peber og drys
med hakket persille.