Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kalvemedaljon


8 personer

Vin: Lagret Bordeaux

Kalvemedaljon
  1. Morklerne udblødes i 1/2 l koldt vand i 2 timer

  2. Kødet tages ud af køleskabet i god tid (mindst 1/2 time)

  3. Fisk morklerne op (gem udblødningsvandet), skyl dem grundigt og tør dem i køkkenrulle.

  4. Hæld udblødningsvandet gennem et kaffefilter over i en skål.

  5. Steg morklerne i 1 spsk smør i 10 min ved middel varme.

  6. Hæld portvin ved og kog ind til 1/3.

  7. Tilsæt kalvefond og fløde og kog ind ved middel varme til ialt 2/3 liter (15-20 min).

  8. Bind bomuldssnor rundt om hver kalvemedaljon, så de holder formen.

  9. Steg ved pæn varme i 6-8 minutter.

  10. Lad dem hvile (utildækket) i 5 min og fjern snoren.

Server på varme tallerkener med et stykke godt flutes.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016