-
Tag kødet ud af køleskabet ca. 30 min. før
tilberedningen.
-
Forvarm ovnen til 200°.
-
Hvis friske ferskner: Skold og flå dem, del dem i to og fjern stenen.
-
Skræl kartofler/rodfrugter og skær dem i store stykker.
-
Rids sværen med 1 cm's afstand næsten helt ned til
kødet og gnid salt godt ind i revnerne.
-
Skær kødet fri af benene så det kun hænger sammen i den
ene side.
-
Skær en lomme midt i kødet på langs.
-
Rør smør, timian og 1/2 spsk salt og 1 tsk friskkværnet
peber sammen fyld de to lommer.
-
Pres så mange ferskner som muligt ind i lommerne og bind stegen sammen med bomuldssnor.
-
Læg de istandgjorte rodfrugter i en bradepande og læg
stegen ovenpå (sværen opad). Hæld resten af fersknerne over.
-
Stil bradepanden i ovnen i 75 min.
-
Tag stegen ud, og løft steg og grønsager over på et varmt fad og lad det
derefter hvile tildækket i 15 min.
-
Hæld fedtet fra
-
Løsn resterne i bradepanden, og kog dem ind ved stærk varme (5-10 minutter)
sammen med 2 dl rødvin. Smag til med salt og peber.
-
Fjern snoren og skær stegen ud og server med
rodfrugter og saucen.