Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Svinekamsteg med ferskner


Til 8 personer

Svinekamsteg med ferskner
  1. Tag kødet ud af køleskabet ca. 30 min. før tilberedningen.

  2. Forvarm ovnen til 200°.

  3. Hvis friske ferskner: Skold og flå dem, del dem i to og fjern stenen.

  4. Skræl kartofler/rodfrugter og skær dem i store stykker.

  5. Rids sværen med 1 cm's afstand næsten helt ned til kødet og gnid salt godt ind i revnerne.

  6. Skær kødet fri af benene så det kun hænger sammen i den ene side.

  7. Skær en lomme midt i kødet på langs.

  8. Rør smør, timian og 1/2 spsk salt og 1 tsk friskkværnet peber sammen fyld de to lommer.

  9. Pres så mange ferskner som muligt ind i lommerne og bind stegen sammen med bomuldssnor.

  10. Læg de istandgjorte rodfrugter i en bradepande og læg stegen ovenpå (sværen opad). Hæld resten af fersknerne over.

  11. Stil bradepanden i ovnen i 75 min.

  12. Tag stegen ud, og løft steg og grønsager over på et varmt fad og lad det derefter hvile tildækket i 15 min.

  13. Hæld fedtet fra

  14. Løsn resterne i bradepanden, og kog dem ind ved stærk varme (5-10 minutter) sammen med 2 dl rødvin. Smag til med salt og peber.

  15. Fjern snoren og skær stegen ud og server med rodfrugter og saucen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017