-
Ovnen forvarmes til 225°.
-
Kartoflerne skrælles og skæres i store, grove stykker.
Tør stykkerne af, og hæld dem i en stor skål sammen med
olivenolie, 1 spsk Maldonsalt og 1 tsk friskkværnet peber. Rod rundt i
kartoflerme, så alle stykker bliver dækkede af dressingen.
-
Nøglebenet
(det inderste) fjernes evt. og stegen snøres
-
10-15 stk 3 cm brede og 5 cm dybe huller fordeles på
begge sider (især i de tykke køddele) med en spids kniv. Bor efter med en
finger for at gøre hullerne runde, og stop en ansjos og en kvist timian ind
i hullet.
-
Pres citronsaften henover køllen på begge sider, og
krydr godt med salt og peber.
-
Læg kartoflerne i en bradepande/fad, og læg køllen
ovenpå med oversiden opad.
-
Steg i 15 min, vend stegen og dæmp
derefter til 180°.
-
Steges nu ca. 1-1,5 time (vendes hver halve time)
indtil centrumtemperaturen er 55° (rosa steg).
Tag stegen ud, pak den i folie og et viskestykke og lad den trække i 20-30
min.
-
Dæk kartoflerne i fadet med folie. Lad fadet stå i den
slukkede ovn.
-
Stegeskyen hældes fra
og koges evt.ind, og stegen skæres i tynde skiver.