Bærrene skylles og dårlige bær,
blade etc. sorteres fra
Ribsene ribbes (hold en kvist i den i den ene hånd og
skrab bærrene af med en gaffel)
Bærrene kommes i en lille tefalgryde
og koges ved svag varme til bærrene brister.
Hænges til afdrypning 6-10 timer i et osteklæde (evt.
kogt, hvid engangskarklud) i en spidssigte eller lignende over en skål. Tryk
den sidste saft ud ved at trykke med en ske i bærmassen.
Mål saften, hæld den i en tefalgryde og bring i kog.
Hæld sukkeret i lidt efter lidt under omrøring så det
opløses helt.
Kog ved lav varme til saften tykner (ca. 10 min),
dråberne fra en ske der dyppes i saften skal være tunge og seje (hæld evt.
en tsk saft på en underkop og lad den køle af - den skal så være fast nok).
Skum gelen, og tilsæt 1 tsk Atamon og fyld på skoldede
glas.
Bl.a. god til vildt og fede spiser som andebryststeg
eller
andelår
samt til kraftige kødretter som
oksedaube
- både som tilbehør og i sovsen.