Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Ribsgele


 

  • 1 kg ribs

  • 1 dl vand

  • 800 g sukker pr. liter saft

  • Atamon

Ribsgele
  1. Bærrene skylles og dårlige bær, blade etc. sorteres fra

  2. Ribsene ribbes (hold en kvist i den i den ene hånd og skrab bærrene af med en gaffel)

  3. Bærrene kommes i en lille tefalgryde og koges ved svag varme til bærrene brister.

  4. Hænges til afdrypning 6-10 timer i et osteklæde (evt. kogt, hvid engangskarklud) i en spidssigte eller lignende over en skål. Tryk den sidste saft ud ved at trykke med en ske i bærmassen.

  5. Mål saften, hæld den i en tefalgryde og bring i kog.

  6. Hæld sukkeret i lidt efter lidt under omrøring så det opløses helt.

  7. Kog ved lav varme til saften tykner (ca. 10 min), dråberne fra en ske der dyppes i saften skal være tunge og seje (hæld evt. en tsk saft på en underkop og lad den køle af - den skal så være fast nok).

  8. Skum gelen, og tilsæt 1 tsk Atamon og fyld på skoldede glas.

Bl.a. god til vildt og fede spiser som andebryststeg eller andelår samt til kraftige kødretter som oksedaube - både som tilbehør og i sovsen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017