Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Peberbøf (steak au poivre)


Til 4 personer

 

Peberbøf, stegt

  1. Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen.

  2. Kødet afpudses (al fedt og sener fjernes), og skæres i 4 bøffer (á 150-200) g på tværs af fibrene.

  3. Pil hvidløgsfeddet, skær det over og gnid kødet med det.

  4. Peberbøf, råKødet pensles med olien og krydres med salt.

  5. De grønne peberkorn stødes groft i en morter, fordeles over bøfferne på den ene side (trykkes godt ind i kødet - 3 af de 4 bøffer er krydrede på billedet).

  6. En (støbejerns)pande varmes op til den er ret varm.

  7. Smelt smørret og læg bøfferne på (pebersiden nedad), når smørret er brunt og afbruset.

  8. Vend bøfferne efter ca. 1 minut, salt op-siden, og steg dem 1 minut på den anden side.

  9. Skru ned til halv varme og steg 2-3 minutter mere mens bøfferne vendes hvert minut.

  10. Hæld cognac over og flamber (sluk emhætten).

  11. Når flammerne er døet ud lægges bøfferne på et lunet fad.

  12. Skru op til fuld varme og tilsæt rødvinen og kog ind mens panden skrabes med en paletkniv

  13. Tilsæt fond og reducer til saucekonsistens (til ca. 50-75%, 3-4 min). Tilsæt evt. fløde og kog ind.

  14. Saucen fordeles over bøfferne på tallerkener eller fad.

Serveres på varme tallerkener med f.eks. ovnstegte kartoffelbåde og sherrytomater på stilk.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016