-
Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer
i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen.
-
Kødet afpudses (al fedt og sener fjernes), og skæres i
4 bøffer (á 150-200) g på tværs af fibrene.
-
Pil hvidløgsfeddet, skær det over og gnid kødet med
det.
-
Kødet pensles med olien og krydres med
salt.
-
De grønne peberkorn stødes groft i en morter, fordeles
over bøfferne på den ene side (trykkes godt ind i kødet - 3 af de 4 bøffer
er krydrede på billedet).
-
En (støbejerns)pande varmes op til den er ret varm.
-
Smelt smørret og læg bøfferne på (pebersiden nedad), når smørret er brunt
og afbruset.
-
Vend bøfferne efter ca. 1 minut, salt op-siden, og steg dem 1 minut på
den anden side.
-
Skru ned til halv varme og steg 2-3 minutter mere mens
bøfferne vendes hvert minut.
-
Hæld cognac over og flamber (sluk emhætten).
-
Når flammerne er døet ud lægges bøfferne på et lunet
fad.
-
Skru op til fuld varme og tilsæt rødvinen og kog ind
mens panden skrabes med en paletkniv
-
Tilsæt fond og reducer til saucekonsistens (til ca.
50-75%, 3-4 min). Tilsæt evt. fløde og kog ind.
-
Saucen fordeles over bøfferne på tallerkener eller fad.