|
Dyrevildtgryde
Hovedret til 10 personer
|
Alle vægtangivelser = klargjort vægt
|
|
|
-
Forberedelse
-
Skær kødet fra benet og skær det ud i mundrette stykker
(5x5 cm).
-
Skær skinken i små tern (5x5 mm).
-
Rens, pil og snit skalotteløg fint.
-
Rens, pil og snit hvidløg fint.
-
Skræl gulerødderne og skær dem i 1x1 cm stykker.
-
Skyl, tør og pluk bladene af timianen.
-
Rens svampene og skær de største i store stykker.
-
Stegning
-
Brun kødet ad 3-4 gange i olie og smør ved god varme i en stor gryde (det hele fylder
5-6 liter!) og drys med salt og peber. Tag kødet op
efterhånden.
-
Steg skinkestykkerne ved høj varme i den samme gryde, til de
bliver hårde og smider fedtet. Tag dem op til kødet.
-
Skru lidt ned og klar 2 x løg i fedtet.
-
Rist svampene på en meget varm pande i smør.
-
Tilsæt rødvin og kog det ind til sirup mens sider/bund
skrabes, så alt opløses.
-
Tilsæt kød, skinkestykker, gulerødder, timian og vildtfond.
-
Kog op, skum, læg låg på og skru ned til det netop
simrer.
-
Fortsæt til kødet er mørt - 1 time
til kølle (bov skal have 1,5-2 timer).
-
Smag til med salt og peber.
Serveres med
kartoffelmos
eller ris
og en
letbitter salat med blå ost og valnødder. |
|
|
|