-
Kødet tages ud af køleskabet 1-2 timer
i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen.
-
Udblød svampene i kogende vand så det akkurat dækker
(ca 3 dl).
-
Stil en bradepande (der netop kan rumme kødet) i ovnen
og opvarm den til 230°.
-
Fold papiret med skinken ud (sørg
for, at der ikke er huller i laget). Striberne skal ligge lodret i forhold
til dig selv.
-
Pil hvidløgsfeddene.
-
Fisk svampene op af
udblødningsvandet (undgå evt. jord/sand) og læg dem i en gryde. Filtrer
vandet over i en skål.
-
Hak det ene hvidløgsfed fint og kom
det i gryden med halvdelen af smørret. Steg
det hele ved god varme i 3
min.
-
Tilsæt 2-3 dl af svampevandet og
kog godt ind i 5-10 min.
-
Tag gryden af varmen og rør resten af smørret
i.
Smag til med (salt og) peber.
-
Skyl og hak krydderurterne.
-
Krydr kødet godt med peber (og lidt
salt) og rul
det i krydderurterne.
-
Fordel svampeblandingen på den ene
halvdel af skinkelaget, læg kødet på og rul skinkelaget sammen til en stram
rulle (luk stegen for enderne med skinken). Bind stegen sammen med
snor.
-
Læg de to sidste fed hvidløg sammen
med kødet i den varme bradepande og sæt fadet i ovnen 30 min.
Tilsæt rødvinen efter 15 min. Stegetermometer skal vise 52° for rødt/medium
kød.
-
Tag kødet ud og læg det på
skærebrædtet (dækket med et klæde - IKKE staniol).
-
Hæld væden fra bradepanden i en
gryde og kog ind for fuld skrue (10-20 min)
-
Stegen skæres forsigtigt i skiver på
2-3 cm med en ultraskarp, tynd kniv (for at holde så meget som muligt af
skinken omkring kødet). Tilsæt evt. udsivet kødsaft til saucen.