-
Hvidløgene pilles og fløkkes på langs til 12-16
splitter
-
Kødet aftørres og der stikkes
huller til hvidløgene jævnt fordelt i oversiden, og en hvidløgssplit proppes
godt ned i hvert hul.
-
Læg kødet i en glas- eller plasticskål (ikke metal) og
hæld eddiken over. Læg låg på og stilkøligt i 1-2 døgn - vend kødet et par
gange undervejs.
-
5 timer før tages kødet ud af køleskabet. Efter en time
tages det op og tørres af (gem eddiken).
-
Sæt ovnen på 140°.
-
En gryde, der netop kan rumme kødet, varmes godt op og
smør og olie kommes i.
-
Kødet brunes på alle sider (5-10 min).
-
Hæld eddikesaften ved og kog ind.
-
Lav espressokaffen (ca. 8 espressokopper) og hæld den
ved.
-
Tilsær 1/2 spsk salt og kog op.
-
Læg låg på gryden og sæt den i den varme ovn i 2-3
timer for culotte (oksefilet skal kun have 1,5-2 timer).
-
Tag kødet op og dæk det let til
-
Kog saucen ind til 1/3 - det tager 20 min ved fuld
skrue (tilsæt evt. lidt fløde). Smag
til med salt og peber.
-
Skær stegen ud.