Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Okse i kaffe


Til 6-8 personer

 

 

Oksesteg i kaffe

(oksefileten her har fået godt 3 timer og falder fra hinanden - den burde ikke have haft mere end 1,5-2 timer)

  1. Hvidløgene pilles og fløkkes på langs til 12-16 splitter

  2. Kødet aftørres og der stikkes huller til hvidløgene jævnt fordelt i oversiden, og en hvidløgssplit proppes godt ned i hvert hul.

  3. Læg kødet i en glas- eller plasticskål (ikke metal) og hæld eddiken over. Læg låg på og stilkøligt i 1-2 døgn - vend kødet et par gange undervejs.

  4. 5 timer før tages kødet ud af køleskabet. Efter en time tages det op og tørres af (gem eddiken).

  5. Sæt ovnen på 140°.

  6. En gryde, der netop kan rumme kødet, varmes godt op og smør og olie kommes i.

  7. Kødet brunes på alle sider (5-10 min).

  8. Hæld eddikesaften ved og kog ind.

  9. Lav espressokaffen (ca. 8 espressokopper) og hæld den ved.

  10. Tilsær 1/2 spsk salt og kog op.

  11. Læg låg på gryden og sæt den i den varme ovn i 2-3 timer for culotte (oksefilet skal kun have 1,5-2 timer).

  12. Tag kødet op og dæk det let til

  13. Kog saucen ind til 1/3 - det tager 20 min ved fuld skrue (tilsæt evt. lidt fløde). Smag til med salt og peber.

  14. Skær stegen ud.

Server bagte krydderkartofler og/eller ovnstegte rodfrugt-fritter, og en grøn salat til.

   
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017