(sværen kan godt få et par minutter mere til
sidst end den har fået her - den korrekte tid er i opskriften
herunder)
Dagen før
Rids stegen: Sværen skal være ridset med 1/2 cms
mellemrum HELT ned til kødet (men ikke i kødet)
Salt kødet, sørg før at gnide saltet godt ned i
svær-rillerne
Læg i pastikpose og gem til næste dag på køl
På dagen
Skræl rodfrugterne, skær dem i grove stykker og læg dem i en lille
bradepande.
Stik laubærbladene i de ridsede riller og læg stegen på en rist over
bradepanden. Sværen
skal ligge vandret (læg evt. sammenkrøllet staniol under i den ene side).
Hæld 1/2 l vand i bradepanden og stil den i den kolde ovn. Sæt
stegetermometer i (stik fra siden, så termometerets spids er lige i midten).
Tænd ovnen på 100°. Når stegetermometeret viser 50°
efter ca. 2 timer, skrues ovnen op til 275° indtil stegetermometeret viser
64° (hvis stegen stadig skal være svagt lyserød) - ca. 20-30 min. Pas på: Det går stærkt
til sidst.
Tag stegen ud og dæk den let til (ikke staniol, men f.eks. viskestykke)
Sovs
Skum så meget som muligt af fedtet fra bradepanden, og hæld skyen i en
gryde.
Vent 5 min og skum fedt fra skyen i gryden, og kog op sammen med Noilly
Prat.
Ryst melet sammen med 1/2 dl vand i en melryster så der ikke er klumper.
Når saucen er kogt op, hældes meljævningen langsomt i sovsen under
omrøring - pisk godt!
Kog igennem 5 min for at fjerne melsmagen. Tilsæt evt. kulør.