Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Frikadeller, urte-


  1. Hak kødet 2 x med 8 mm huller (evt. kan løg, porre og forårsløg hakkes med)

  2. Rør (evt. i maskine) kødet med salt (for at gøre det sejt)

  3. Under omrøring tilsættes løg, purløg, æg + cornflakes

  4. Mel og mælk røres til jævning og tilsættes under grundig omrøring

  5. Lad gerne farsen hvile ca ½ time.

  6. Form farsen med en ske dyppet i det smeltede fedtstof. Start med kraftig varme (80%) til første pande, derefter dæmpes til ca. 40%. På den første pande skal man tilsætte en ½ spsk. smør og vende frikadellerne flere gange, derefter er een gang som regel nok. Stegetid i alt 10-15 min.

Velegnet til frysning.

 

Godt med rødbeder eller cornichons og evt. stuvet hvidkål til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016