Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Okse: Højrebssteg


Til 12-14 personer

 


 

  1. Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen.

  2. Snør kødet med rosmarin og krydr godt med salt og peber på alle sider.

  3. Forvarm ovnen på 230°.

  4. Sæt en bradepande på komfuret, varm den op og hæld 1/2 dl olivenolie i. Brun stegen 2 min på alle sider.

  5. Sæt stegen i den varme ovn i 25 min.

  6. Skru ned til 180° og steg yderligere 2 tim (et stegetermometer skal vise 50°).

  7. Læg kødet på et fad pakket ind i stanniol i 30 min.

  8. Fedtet fra bradepanden fjernes og rødvinen hældes ved.

  9. Sæt på komfuret og kog ind 10-15 min under omrøring.

  10. Hæld sky fra stegen i saucen, og monter med smør, fløde eller udvid til anden sovs som vindrue/blå-skimmelsovs.

  11. Benene skæres fra og derefter skæres i tynde skiver på tværs.

Serveres på varme tallerkener med kartofler og farserede svampe.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016