-
Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer
i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen.
-
Snør kødet med rosmarin og krydr godt med salt og peber
på alle sider.
-
Forvarm ovnen på 230°.
-
Sæt en bradepande på komfuret, varm den op og hæld 1/2
dl olivenolie i. Brun stegen 2 min på alle sider.
-
Sæt stegen i den varme ovn i
25 min.
-
Skru
ned til 180° og steg yderligere
2 tim (et stegetermometer skal vise 50°).
-
Læg kødet på et fad pakket ind i stanniol i 30 min.
-
Fedtet fra bradepanden fjernes og rødvinen hældes ved.
-
Sæt på komfuret og kog ind 10-15
min under omrøring.
-
Hæld sky fra stegen i saucen, og monter med smør, fløde
eller udvid til anden sovs som vindrue/blå-skimmelsovs.
-
Benene skæres fra og derefter skæres i tynde skiver på
tværs.