Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Oksemedallioner med morkler


Til 4 personer

 

 

  1. Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen.

  2. Morklerne overhældes med 1/4 l kogende vand.

  3. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.

  4. Halvdelen af timianen hakkes og gnides ind i kødet (i et fad) sammen med halvdelen af olivenolien.

  5. Si vandet fra morklerne (og gem det).

  6. Hak en fjerdedel af morklerne og lad resten være hele.

  7. Kødet krydres med salt og peber, og brunes på en meget varm pande 2 min på hver side. Læg kødet til side tildækket og lad det trække mens saucen tilberedes (5-10 min).

  8. Skru ned og sauter løgene og det sidste timian i resten af olien 1 min.

  9. Kom morklerne og Marsala i panden (OK hvis det flamberes).

  10. Skru op, og tilsæt creme fraiche, saft fra kødet og smag til med salt og peber.

  11. Kog ind til tyk konsistens - fortynd evt. med morkelvandet, hvis det bliver for tykt.

  12. Fordel 2 medallioner til hver på forvarmede tallerkener og hælde saucen over. Drys gerne frisk timian over til sidst.

Serveres med f.eks. ovnstegte kartoffelbåde og pastarulle (uden svampe).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016