Dyrefileterne skæres fra benet, pudses fri for sener/fedt (kødrester
gemmes). Skær den tynde del (1/3 fra enden) af, og læg de to tynde dele
spejlvendt til een tyk filet (så der ialt bliver 3 fileter)
Svinekødet hakkes sammen med pancetta og kødrester (ikke
sener/fedt) fra dyreryggen.
Bland det hakkede kød med krydderurterne, fløde og æggene, og
krydr med salt og peber (smag!)
Del fedtnettet i 3, for hver af dem
Bred fedtnettet ud på et stort stykke bagepapir
Spred halvdelen af farsen på nettet, så det dækker
filetens længde og ca. 25 cm på den anden led.
Krydr fileten med salt og peber og læg den på farsen
(husk at den tynde ende af fileten skal være foldet tilbage over resten).
Luk enderne ved at folde fedtnettet ind over fra
enderne
Fold forsigtig, men stramt farsen om fileten til en
pølse (brug bagepapiret til at styre med).
Luk evt. huller i fedtnettet med andre fedtnetstykker.
Lad det hvile indpakket i bagepapir på køl i 1-3 timer.
Fond (gerne dagen før)
Ovnen tændes på fuld styrke (275º)
Benene skæres over (så de kan være i
en gryde senere), smøres ind i tomatpure, lægges i en bradepande og steges
i ovnen til de er helt mørke, ca. 15-20 min. Imens klargøres grøntsagerne og skæres i store stykker.
Benene lægges i en gryde med koldt
vand, koges op og skummes. Grøntsagerne kommes i og det hele småkoger i 2-4 timer.
Fonden sies og koges ind til 2-3 dl.
Tilberedning
Brun forsigtigt fileterne i smør+olie, ca. 15-20 min
(vend flere gange) ved god varme på en meget stor pande
(brug evt. en bradepande på blusset). Check med stegetermometer, der
skal vise 63º.
Kødet tages af og trækker overdækket med klæde i 10-15 minutter.
Fonden koges op, tilsættes piskefløde og
smages til med salt og peber.