Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Boeuf Stroganoff


10 personer

  1. De tørrede svampe lægges i en skål og overhældes med 1/4 l kogende vand.

  2. Sennep røres med sukker og lidt vand til en tyk pasta.

  3. Løgene pilles, deles og skæres i skiver.

  4. Champignon renses og skæres i tykke skiver/stykker.

  5. Løg og champignon brunes i halvdelen af olien ved god varme.

  6. De opblødte svampe fiskes op med en gaffel, skæres i store stykker og kommes i gryden. Udblødningsvandet sies gennem et kaffefilter over i gryden.

  7. Skru ned og lad det simre i 20 min under jævnlig omrøring uden låg (så noget af væden koger væk).

  8. Kødet skæres i 1,5 cm tykke skiver, og derefter i 1,5 cm strimler på 6-8 cms længde.

  9. Den anden halvdel af olien varmes godt op på en ny pande og kødet brunes et par minutter heri, ca. 200 g ad gangen. Læg kødet over i den anden gryde efterhånden som det brunes.

  10. Kom sennepspastaen og halvdelen af creme fraichen i, smag til med salt og peber og varm igennem 2-3 min under omrøring.

  11. Ved servering lægges den anden halvdel af creme fraichen overnpå i klatter - dette kan evt. udelades, hvis man synes det er fedt nok i forvejen. (Man kan også drysse med lidt funthakket persille, men det er vist ikke originalt tilbehør.)

Serveres med kartoffelmos eller ris.

Variant: Boeuf Stroganoff med tomat/paprika

Som ovenfor, men i stedet for sennep/sukker, creme fraiche og tørrede svampe:

 

Løg og svampe steges med bacon, og kødet vendes i mel/paprika før bruningen. Tomatpuré og piskefløde røres i til sidst i stedet for syrnet fløde/creme fraiche.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017