Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Lammekølle med aubergine


10-12 personer

 

Tomatsauce

Lammekølle med aubergine

Kødet har her kun fået ca. 50 min og er for rødt.

  1. Ovnen forvarmes til 220°.

  2. Køllen: Fjern områder med meget tykke fedtlag (der skal stadig være mindst et par mm tilbage), gnid køllen ind i olie og krydr med godt med salt og peber.

  3. Læg i en stor bradepande og brun 30 min i den varme ovn.

  4. Pil løgene og skær dem store både.

  5. Skær auberginerne i 4-5 cm terninger.

  6. Bland løg, auberginer, oregano og 4 spsk olie i en skål.

  7. Tag køllen ud af ovnen efter 30 min, træk bladene af rosmarinen og drys dem over køllen. Fordel grøntsagsblandingen rundt om køllen.

  8. Sæt igen i ovnen i godt 1 time (indtil termometeret viser 55° for at få en let rosa steg). Vend hvert 20. min og tilføj evt. lidt vand, hvis det tørrer ud.

  9. Skyl persillen og pluk bladene af (gem stilkene).

  10. Pil og hak hvidløgene.

  11. Hak persillestilkene groft og svits dem i en gryde med hvidløg og 2 spsk olivenolie ved mellemvarme (hvidløgene må ikke branke, så bliver de bitre).

  12. Tilføj tomater, tørret chili, eddike og ansjosfileter. Kog op og skru ned, så det akkurat simrer i en halv time.

  13. Når køllen er færdig lægges den på et fad og dækkes løst med stanniol.

  14. Bradepanden sættes på komfuret over middel varme og tomatsaucen tilsættes.

  15. Hak persillen groft og tilsæt den (bortset fra 1 lille håndfuld, der gemmes til pynt).

  16. Varm saucen igennem 2-3 minutter og smag til med (salt,) peber og eddike (den skal have lidt syrligt bid).

  17. Hæld kødsaft fra køllen i saucen og placer køllen ovenpå, drys med det sidste persille og server i fadet (skær ved bordet).

Serveres med brød og lidt grøn salat.

 

Vin: Kraftig rødvin som Barolo  eller Côtes du Rhône.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017