Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kalvekotelet 2: Krydder-


4 personer


(her er brugt enkelte koteletter, 
der dog nemt bliver tørre)

  1. Kødet tages ud af køleskabet i god tid (mindst 1/2 time).

  2. Udblød kapersene i koldt vand - skift et par gange for at fjerne det værste salt.

  3. Koteletterne krydres med lidt salt og mere peber, vendes i mel, brunes i smør + olie.

  4. Steges derefter ved svag varme i 8-10 minutter på hver side på en støbejernspande - eller ca. 30 min i en 180º varm ovn til kødtermometer viser 52º.

  5. Skær imens skrællen af citronen (f.eks. med juliennejern) og hak den groft. Skyl og tør persillen og hak den fint. Hæld vandet fra kapersene og hak dem groft.

  6. Flyt kødet over på en tallerken (dæk IKKE med folie).

  7. Kog panden af med hvidvinen og de hele rosmarin-kviste. Ca. 5 minutter ved god varme til vinen er kogt ind til 1/3. Tilsæt evt. kødsaft.

  8. Skru ned for varmen igen, tilsæt kødet og resten af krydderierne, og varm koteletterne i et par minutter på hver side.

  9. Kødet skæres fri af benet og skæres i 1 cm tykke skive på skrå, anrettes på et forvamet fad med kryddersovsen over. Drys evt. friske salvieblade over.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017