-
Kødet tages ud af køleskabet i god tid (mindst 1/2
time).
-
Udblød kapersene i koldt vand - skift et par gange for
at fjerne det værste salt.
-
Koteletterne krydres med lidt salt og mere peber,
vendes i mel, brunes i smør + olie.
-
Steges derefter ved svag varme i 8-10 minutter på
hver side på en støbejernspande - eller ca. 30 min i en 180º
varm ovn til kødtermometer viser 52º.
-
Skær imens skrællen af citronen (f.eks. med
juliennejern) og hak den groft. Skyl og tør persillen og hak den fint.
Hæld vandet fra kapersene og hak dem groft.
-
Flyt kødet over på en tallerken (dæk IKKE med
folie).
-
Kog panden af med hvidvinen og de hele rosmarin-kviste.
Ca. 5 minutter ved god varme til vinen er kogt ind til 1/3. Tilsæt evt.
kødsaft.
-
Skru ned for varmen igen, tilsæt
kødet og resten af krydderierne, og varm koteletterne i et par minutter på
hver side.
-
Kødet skæres fri af benet og skæres
i 1 cm tykke skive på skrå, anrettes på et forvamet fad med kryddersovsen
over. Drys evt. friske salvieblade over.