Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Oksetatar


Hovedret til 12 personer

Vinforslag: Gewurztraminer

 

Tatarsauce

Pommes frites og salat

  1. Bland tatarsaucen og smag til med salt og peber (skal have ret fyldig og salt smag). Kan gemmes på køl op til 4-5 timer.
     

  2. Varm ovnen op til 250° varmluft.

  3. Skræl kartoflerne og skær dem i stave på 2 cm's tykkelse. Tør dem godt af i køkkenrulle.

  4. Hæld kartoflerne i en stor skål med olivenolie, 1,5 spsk Maldonsalt og et stort kværn peber. Vend det godt rundt, så alle kartoflerne er dækkede.

  5. Læg kartoflerne på bagepapir på bageplader i eet lag og bag dem i ovnen til de er gyldentbrune (ca. 15-20 min - men hold øje, for pludselig går det stærkt).
     

  6. Puds kødet helt fri for sener og fedt og hak det. Bland det hakkede kød med tatarsaucen og smag til med salt og peber.

  7. Anret tataren i midten af en tallerken (brug gerne en stålring). Fordel salat langs kanten og dryp med lidt olie/citron. Læg pommes frites på til sidst og drys dem med lidt salt.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016