Rens gulerødder, selleri, løg og hvidløg og skær i
små terninger
Hak tomaterne groft.
Grovhak persillen (blade plus stilke)
Smelt smørret i en STOR gryde (eller
bradepande) og lad
grøntsagerne fra (2) få lidt farve. Tag gryden af varmen
Skær kødets yderhinder over 3-4 steder (ellers krummer kødet sig sammen).
Krydr kødet med salt og peber, vend i mel og brunes på begge sider i olivenolie på en pande ved
god men ikke hidsig varme. Brun 3-4 stykker ad gangen og læg dem derefter i
gryden ovenpå grøntsagerne. NB! Højst to lag i gryden, ellers smatter det
helt.
Hæld evt. overskydende olie fra panden
og kog af med Noilly Prat til der kun er et par skefulde tilbage. Tænd ovnen på
175 grader.
Hæld fond + tomat/persille +
timian, oregano og laurbærblad i panden og kog op. Smag til med salt +
peber
Held saucen over kødet i gryden og kog
op.
Læg låg på gryden og sæt den i den
forvarmede ovn i 3 timer. Hvis saucen ikke dækker kødet helt, kan man et par gange forsigtigt vende de øverste
stykker, så de forbliver fugtige.
Kan fryses.
Gremolata
serveres til i en lille skål, så man selv kan drysse over Ossobuco’en. 500 g
Basmati-ris er godt til.
*) Kødet kan i stedet tilberedes
sousvide ved 60° i 48T (skal ikke svitses først, så mel og olivenolie skal
ikke bruges ved denne fremgangsmåde). Resten tilberedes ift.
opskriften i en gryde, der til sidst koges ind 10-15 min, hvorefter kødet tilsættes igen og varmes
igennem.