Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Grillpølser


10-15 pers.

Bindefars

Grovhakket fars

  • 8 meter svinetarme (medistertarme) eller lammetarme st. 26-28

 
  1. Bindefars

    1. Løget pilles og hakkes groft

    2. Kødet til bindefarsen blendes med salt og gulløg.

    3. Tilsæt isvand langsomt under blending til massen er helt jævn

    4. Sæt på køl

  2. Grov fars

    1. Hvidløgene pilles og knuses meget fint

    2. Peber knuses/males

    3. Muskat rives

    4. Kødet køres igennem kødmaskinen og blandes med de resterende ingredienser

  3. Samling: Bindefars og grov fars røres meget grundigt sammen i en røremaskine (må ikke blive varm - gør det evt. ad to gange med en pause på køl imellem)

  4. Tarmene fyldes

    1. Skyl tarmene godt igennem i lunkent vand og lad dem ligge i vand

    2. Fylden farsen i tarmene ved hjælp af kødhakkeren med et pølsehorn (fjern kniv og hulskive). Man skal være to til denne opgave!

    3. Fyld tarmene let, undgå lufthuller (punkter evt. med en nål)

    4. Snør for hver 10 cm med bomuldstråd - eller sving hvert stykker et par gange skiftevise den ene og den anden vej

    5. Bør nu gerne hvile 1/2-1 døgn på en rist, tildækket på køl.

  5. Kog pølserne op i suppen, sluk og lad dem gerne køle af i suppen (kan nu gemmes et døgn i køleskab).

  6. Tag pølserne op og tør dem af. Steg dem i olie ved middel varme i ca. 5 min.

Godt med kartoffelsalat og en sprød, letbitter grøn salat samt godt brød til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016