Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Lammespid med svampe


6 personer

 

Lammespid
Lammespid med urtemayonnaise

  1. Læg træspiddene i vand (så brænder de ikke senere)

  2. Skær fedt og sener fra kødet, og skær det i 18-20 skiver.

  3. Læg en bane køkkenfilm på et stor skærebrædt, læg kødskiverne på med luft imellem og læg en anden bane ovenpå. Bank kødstykkerne flade og tynde.

  4. Sæt ovnen på 200°.

  5. Fjern det øverste lag film (gem det) og pensl kødstykkerne med olivenolie. Læg filmen tilbage og vend det hele, så den penslede side nu ligger nedad.

  6. Riv den gule skal af en citron (gem) og pres saften i en kop.

  7. Rens svampene og skær dem i halve

  8. Marinade:

    1. Skyl og tør oregano/merian-bladene og stød dem til mos i en stor morter (brug evt. blender)

    2. Pil 2 hvidløgsfed og tilsæt sammen med 18-20 ansjosfiletter. Mos det.

    3. Tilsæt citronsaften og 1 dl olivenolie. Mos igen.

    4. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft - den skal være ret skarp.

  9. Smør marinaden på kødstykkerne og fordel citronskallen over.

  10. Rul hvert kødstykke sammen

  11. Sæt 3 kødruller, 3-4 svampestykker og evt. 2 laubærblade skiftevis på hvert spid.

  12. Læg spiddene med lidt afstand i en bradepande og pensl dem med lidt olivenolie

  13. Steg dem lige før servering 7-10 minutter (vend undervejs).

  14. Hæld evt. en tynd stribe olivenolie af den bedste over til sidst

Serveres med citronbåde, godt brød og grøn salat, eller evt. ovnstegte kartoffelbåde.

 

Se også lammekebab, der laves med kødfirkanter.

   
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017