Rens og skær grøntsager og hvidløg i grove stykker
Skyl timian og rosmarin og pluk bladene af.
Hæld grøntsager, krydderurter, peber, nelliker,
laurbærblad og rødvin ned til kødet.
Dæk det til og stil på køl i 1-2 dage.
Tilberedning
Tag kødet op, tør det af og krydr med salt og peber.
Hæld marinaden gemmem en sigte (smid grøntsager etc. væk).
Varm olie og smør op i en tung gryde og brun kødet på alle sider.
Hæld halvdelen af marinadevæsken ved sammen med tomatpureen.
Skru ned til ret svag varme, og braiser kødet i 2-3 timer (hæld evt. lidt
mere marinade ved, hvis det er ved at koge tørt).
Tag kødet op og lad det hvile 10-15 min.
Imens sigtes saucen over i en lille gryde og den koges ind ved stærk
varme.
Smag til med salt og peber.
Serveres traditionelt (Vildsvin i rødvin/Cinghiale al barolo) med polenta og
en lagret Barolo til, men det er også fint med båndpasta og en grøn salat.