Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Vildsvinesteg


Til 6-8 personer - skal forberedes 1-2 dage i forvejen

 

 

 

Til stegning

Marinering (1-2 dage i forvejen)

  1. Læg bovstykket i en plasticskål (ca. 3 l).

  2. Rens og skær grøntsager og hvidløg i grove stykker

  3. Skyl timian og rosmarin og pluk bladene af.

  4. Hæld grøntsager, krydderurter, peber, nelliker, laurbærblad og rødvin ned til kødet.

  5. Dæk det til og stil på køl i 1-2 dage.

Tilberedning

  1. Tag kødet op, tør det af og krydr med salt og peber.

  2. Hæld marinaden gemmem en sigte (smid grøntsager etc. væk).

  3. Varm olie og smør op i en tung gryde og brun kødet på alle sider.

  4. Hæld halvdelen af marinadevæsken ved sammen med tomatpureen.

  5. Skru ned til ret svag varme, og braiser kødet i 2-3 timer (hæld evt. lidt mere marinade ved, hvis det er ved at koge tørt).

  6. Tag kødet op og lad det hvile 10-15 min.

  7. Imens sigtes saucen over i en lille gryde og den koges ind ved stærk varme.

  8. Smag til med salt og peber.

Serveres traditionelt (Vildsvin i rødvin/Cinghiale al barolo) med polenta og en lagret Barolo til, men det er også fint med båndpasta og en grøn salat.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016