-
Rens løgene og skær dem i skiver.
-
Rens svampene og skær dem i skiver.
-
Skyl og hak krydderurterne groft.
-
Pres saften af den halve citron.
-
Skær hinder og fedt fra mørbraden og krydr med salt og
peber.
-
Brun mørbraden i smørret 3 min på hver side ved god
varme i en stor gryde. Tag mørbraden op.
-
Svits løg og svampe i gryden 10 min for fuld skrue under omrøring.
-
Skru ned til svag varme, og tilsæt mørbrad (med evt.
saft), krydderurter (gem 1 spsk persille til drys til sidst), citronsaften og
fløden.
-
Kog i 15 min under låg, tag mørbraden op og dæk den til med
folie. Lad den hvile 10-15 min.
-
Kog sovsen ind fuld skrue (uden låg) og smag til med salt og
peber.
-
Skær mørbraden i skiver og varm dem hurtigt igennem i
sovsen og server, drysset med den sidste skefuld hakkede persille.