Tag kødet ud af køleskabet ca. 30 min. før
tilberedningen.
Skræl gulerødder og selleri, og skær dem 1x1 cm tern
(ureelle stykke tages fra og lægges i en bradepande).
Skær baconen i 1/2x1/2 cm tern (rester kommes i
bradepanden)
Skyl citrontimianen og pluk 3 spsk blade af og kom
resten i
bradepanden.
Pil 3 fed hvidløg kom resten (behøver ikke pilles) i bradepanden sammen med fonden.
Hak de 3 fed hvidløg
Skyl og pluk resten af citrontimianen.
Kød
Læg kødet ovenpå grøntsagerne og stil i ovnen ved 160°
i 1,5-2 timer - hæld fond fra bradepanden over kødet hvert kvarter.
Grøntsagsblanding
Ca. 1 time før serveringen kommes baconternene i en
stor gryde og fedtet smeltes fra ved lav varme (ca. 30 min).
Efter 30 min: Kom gulerødder, selleri, de hakkede hvidløg, 100 g af
smørret og 4 spsk citrontimian i og lad det stege ved svag-mellem varme i 20
min uden det tager farve. Smag til med salt og peber.
Spidskål
Tag evt. de alleryderste blade af spidskålen (hvis de
er grimme), del dem i kvarte og fjern de inderste lag, så der er ca. 800 g
af de grønne blade tilbage
Kog 1/2 l vand med 50 g smør og 1/2 spsk salt op i en
stor gryde
10 min før serveringen kommes kålene i, og dampes under
låg (dæmp varmen når vandet igen er kommet i kog).
Færdiggørelse
Hæld fond og kødsaft fra bradepanden i en gryde og kog ind til sauce ved
stærk varme (10-20 min!). Sæt kødet tilbage i den slukkede ovn imens.
Pisk resten af smørret i, og smag til med peber (og evt. salt?)
Vend kål og grøntsagsblanding sammen
Fordel kål/grøntsager på tallerkener (i den ene side), læg et stykke kød
på den anden og fordel saucen over.
Drik f.eks. en let kølig Côtes du Rhône eller Chateauneuf du Pape til.