Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Oksemørbrad, Tournedos (Filet Mignon)


Til 4 personer

 

  1. Kødet tages ud af køleskabet 2-3 timer i forvejen, så det får stuetemperatur før stegningen.

  2. Kødet afpudses (fedt og sener fjernes - men der bør ikke være meget).

  3. Kødet krydres med salt og peber.

  4. En støbejernspande varmes op til den er ret varm og smør og olivenolie kommes på.

  5. Kødet steges 2 minutter på hver side (skru ned når kødet vendes).

  6. Lad kødet hvile (ikke tildækket) i 3-5 minutter. Panden kan evt. koges af imens med lidt kartoffelvand og saften fra kødet på fadet.

Serveres på varme tallerkener med f.eks. nye kartoffer og bearnaisesauce.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016