|
Langtidsbagt lammeskank
8 portioner (store)
-
Lammeskankene krydres godt med salt og peber og brunes i olien i en stor gryde
(der senere kan gå i ovnen og tætsluttende låg). Tag dem op på en tallerken.
-
Grøntsagerne klargøres, skæres i stykker på 2-3 cm og svitses i gryden.
-
Chili, timian, tomat, balsamico og rødvin tilsættes
-
Pisk melet ud i vand, hæld ved og rør rundt.
-
Kødet lægges i, dækkes med grøntblandingen og det koges op.
-
Sæt låget på og sæt i ovnen ved 140° i ca. 3 timer til
kødet falder fra benene.
-
Hvis grøntblandingen er for flydende tages kødet op og
holdes varmt, mens grøntblanding koges ind på komfuret for fuldt blus under
omrøring.
-
Smag til med salt og peber.
Serveres med
brød og lidt grøn salat - eller
kartoffelmos
med masser af hakket persille i som
på billedet - eller ris.
Vin: Kraftig rødvin som Côtes du Rhône eller letbitter øl. |